Pinterest

2012. május 31., csütörtök

Tracy baba, Starr barátnője

Vettem egy nagyon különleges egy babát nemrég, egy 1980-as Tracyt, a Barbie Starr sorozatból. Ebben a sorozatban több lány babát is adtak ki, plusz egy fiút. 1979-ben indította a Mattel ezt sorozatot, a barbietól függetlenül. Nemcsak az arca különleges, de a teste is. Sokkal karcsúbb a dereka, mint a hagyományos Barbie babáknak, a kezei csuklóból is mozgathatók.

Lea forever

Azt hiszem az egyik legszebb barbie arc, amit valaha készítettek. Legalábbis szerintem:-)
Nekem per pillanat 2 db van belőle, de vettem még kettőt két különböző eladótól, nem tudtam ellenállni, de még nem érkeztek meg. A bal oldali egy Cali girl Kayla, kis mezítlábas szépség, a másik valamilyen Lea. Igazából ugyanazt az öntőformát használják mindkettő arcához. Már nagyon várom a többit, az egyik világos hajú lesz!

2012. május 16., szerda

Leslie és Gloria

No hát ez most pont úgy hangzott, mint egy filmcím. Igazából két barbie típusú babáról van. A TONG cég a 80-as években adta ki Betty illetve Gloria babáit. Az első babáim között vettem egy Gloriát, ami hajbeültetés miatt nem látható, és most egy csomagban vásároltam egy szőke Gloriát, és barátját, Leslit. Sok kép van fent róluk a neten, de nem sok infót találtam. Leslie a World of Neon sorozatban jelent meg, valószínűleg az eredeti ruhákkal együtt vettem meg. Nagyon tetszik ez a Gloria. Egy igazi természetes szépség, semmi felesleges smink, mint Barbien, de ugyanúgy mozgatható. Leslie pedig igazán karakteres fejű fiú baba. A teste mondjuk hagy némi kívánni valókat, de megbocsájtom a jóképű arca miatt.

2012. május 3., csütörtök

Lőttem egy babát!

Ki gondolná, hogy egy átlagos majálison a céllövöldében ilyen régi Mattel babára lehet bukkanni? Az első pár lövés természetesen nem talált, jellemző, hogy átállítják az irányzékot, aztán már mindent eltaláltam amire lőttem. Szóval lőttem magamnak egy 1973-as Steve babát a Sunshine family sorozatból. Már megvan majdnem az egész család, de gondoltam még egy Steve nem árt. Majd áttűzöm a haját, mert az most nagyon kócos. Ilyen helyes kis állatok is tartoznak a szetthez,
és szuper kis retro vidéki házuk is van gazdasági épülettel, és fonóházzal. Hát ilyen még nincs nekem:-(

2012. május 2., szerda

Ken egyenesen a 70-es évekből

Nagyon szeretem ezeket a régi Ken babákat, annyira helyesek egyesek. Például még nem volt olyan nyálas, mint manapság, hanem igazán férfias. Épp egy ilyet sikerült vennem a minap. Egyszer már lemaradtam róla, mert valaki lecsapta előlem, de most megvettem.

A háta mögött egy 1968-as barbie tároló doboz látható, amit ugyanattól a kedves eladótól vettem, neki tényleg vannak különleges dolgai. Szóval utánanéztem itt, vajon melyik Ken lehet, hát valamelyik e közül a kettő közül: Montgomery Ward's Ken 1974-76 vagy Ken Mod Hair 1973-1975.
A bal farpofáján a felirat:

© 1968
Mattel, Inc.
U.S. & For. PAT'D.
Other Pats.
Pending
Hong Kong.

Most hogy már szinte nyár van, fürdőruhát kell készítenem a babáknak,a fiúknak is. Ez a baba piros fürdőgatyát hord eredetileg. Vicces hogy még horgolt férfi fürdőruhát is láttam már egy magazinban. De miért is ne?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...