Pinterest

2013. február 25., hétfő

Eladó Harisnyás Pippi baba!


Ez az én babám:

Ha emlékeztek van nekem egy spanyol márkájú Harisnyás Pippi babám, és képzeljétek van egy ugyanilyen eladó baba az aprod.hu oldalon, szóval ha valaki beleszeretett ebbe a kis huncutba most megveheti magának.
A 70-es években gyártották Spanyolországban, Toyse márka, és tényleg ritkaság nálunk.

Nagyon szép állapotban van(ezt magától az eladótól tudom), és kitűnő állapotban van a ruhája is. Sokkal jobban néz ki mint az enyém, de én már nem veszek még egyet belőle:-(

Ajánlom a gyűjteményetekbe!

Az eladó baba fotóját kölcsönvettem az aprod.hu oldalról.



2013. február 23., szombat

My Child babák a Matteltől a 80-as évekből



Már körülbelül egy éve kinéztem magamnak ezeket a különleges rongybabákat külföldi gyűjtők oldalán, de sosem gondoltam volna, hogy egyszer itt is hozzájutok bár egy darabhoz is. Nem hogy kettőhöz egyszerre!



Mikor megláttam azonnal licitáltam rá, s mivel más licit nem is érkezett, hát megnyertem őket! Jellemzően itthon nem nagyon ismerik ezt a babatípust.



Kicsit piszkosak voltak, főleg ott, ahol a ruha nem takarta a testüket, amúgy kitűnő mondhatni hibátlan állapotban voltak. Jó mosószeres vízben kimostam őket és kicentriztem. Pikk - pakk megszáradtak.
Vásároltam már ettől az eladótól, és bíztam benne, hogy szép áruja van. Nem csalódtam.

A Mattel cég 1985-88 között gyártotta a My Child nevű babáit. A babák körülbelül 35 cm magasak. A korabeli reklám szerint minden gyereknek szüksége van egy olyan babára, mint amilyen ő.



A legkorábbi babákat Tajvanban gyártották, majd pedig Kínában. A tajvani babáknak kerekebb az arcuk, kisebb a köldökük és a szemeik kiemelkednek az arcukból.

1987-88 között kiadtak egy olyan változatot Loving Baby néven, ahol a baba fejét vinylből formázták meg, de a teste anyagból volt, mit a My Child babáknak.



Fiú és lány My Child babákat egyaránt kiadtak, különböző bőr, szem és hajszínnel, mint: sápadt amerikai, ausztál/európai barackszínű, afrikai-amerikai és latin(hispanic).

A lánybabákat különböző ruhákba öltöztették. Volt tengerész ruha, kötényruha(egy kis könyvvel vagy anélkül, és zsebmedvével), krepp overáll, alvós készletek (bolyhos papucs és kismackó), játékidő ruha / ABC ruha , iskolai ruha és még sokféle. A fiúk már saját felszerelést kaptak, néhány ezek közül a tengerész ruhát, mellény és nadrág szettet, pulóver szettet. Más ruhát külön-külön is meg lehetett vásárolni.

Kétféle cipőt lehetett a babákhoz kapni.

Kisállatokat is árultak, My Pets néven. Voltak kutyák, medvék, cicák, nyulak. A szemük ugyanolyan volt, mit a babáknak, állat orrocskával. Az arcukat, a tenyerüket, a talpukat és a hasukat nem fedte prém, ott olyan anyagot használtak, mint amiből a babák készültek.
Hát nem cuki?



Szóval nekem európai/ausztál babáim vannak Made in China, az egyik kék, a másik zöld szemű és göndör szőke fürtös hajú mindkettő.

Vicky európai babái között megtalálhatjátok az enyémek ruháit.

Pontosan annyira tündériek élőben is, mint a fotókon:-) A fejük kemény anyagból van, arra húzták rá a bőr tapintású barackszínű anyagot. A szemük mélyítve van, a hajuk sűrűn tűzött. A testük valamilyen szivacsszerű anyaggal van tömve, nem annyira puha, mint például a waldorf babáké. A végtagjaik forgó segítségével mozognak, mint a Teddy macik, ezért nagyon sokféle pozícióba állíthatók. A fejüket nem csak körbe, hanem le és fel is lehet billenteni. Az egész baba könnyű, egy kisgyerek könnyedén tudja hordozni.


Íme pár fotó a testéről ruha nélkül:











Mivel eredeti a ruhájuk, ezért csak valami különlegeset szeretnék nekik varrni, úgy sincs annyi időm, hogy minden babámat felruházzam.

Mondjuk valami tavaszit, ja és persze cipőt.

Szóval ha láttok ilyen babákat ne szalasszátok el!

2013. február 7., csütörtök

Játék horgolt nyereményekkel VATIKATI blogján


Az egyik legjobb dolog a blogolásban, hogy nyerni is lehet! Most például VATIKATI blogján, akit személyesen is ismerek, és tényleg gyönyörű horgolt dolgai vannak. Írj megjegyzést, e-mailt, vagy oszd meg a facebookon és máris bekerülhetsz a potencionális nyertesek közé! A legjobb,hogy választhatsz hogy sálat, sapit, vagy horgolt állatkát kérsz ajándékba. Hajrá, én már jelentkeztem egy baglyos sapira!

Határidő: 2013. február 10, 12.00 óra!

Szerintem nem nehéz őt rábeszélni egy játékbaba méretű sapi horgolására sem. Majd megdumálom, ha én nyerek!

2013. február 6., szerda

Babapolc a kedvenceknek



Körülbelül havonta változik éppen melyik baba kerül a kedvencek közé a játékpolcra. Mivel nincs saját szekrényem a babáimnak, így sokan csak egy fotózás erejéig kerülnek elő a dobozból. Azért szeretem, ha szem előtt vannak. Most bemutatom az aktuális kedvenceket. Sokukról már írtam, vagy majd írni fogok pár sort hamarosan.

Most látom csak, szinte mindegyiknek belelóg a haja a szemébe, úgy látom ez nem csak a kislányomnál probléma:-)Pedig van egy rakás csattunk!

Disney Princess Sing along friends Ariel a Playmates sorozatból




Clara a Corolle les Chéries sorozatából




Harisnyás Pippi a spanyol Toyse cégtől




Egy Kathe Kruse baba a 60-as évekből




Sindy baba Angliából a Pedigree cégtől és Biciklis Susi Brazíliából az Estrela cégtől




Kit Kittredge Amerikából, egy American Girl baba




Götz baba




Sylvia Natterer művész baba - Minouche(?) német




Ashley Olsen barbie a Matteltől




Famosa Nancy - retro spanyol baba




Cathie a Bellától-francia baba





Eperke bébi baba és Madeline a Learning Curve Int. cégtől















2013. február 5., kedd

Barbie és a zene



Nem újkeletű dolog, hogy Barbie tud zenélni és énekelni, szóval nem a Barbie mesékhez találták ki(lásd A hercegnő és a popsztár). Már van egy régebbi Barbie and the Rockers babám, és most új lakó érkezett hozzánk.

Már vagy 4 hónapja várakozik a társára a csillogós hajú néger Christie babám. Tegnap végre megérkezett Barbie is hozzá méghozzá gitárral együtt! Teresával hárman alkotják a Beyond Pink bandát. Itt a reklám róluk. A szöveg lényege kb. annyi annyi, hogy légy rózsaszín:-)Egy kazettát is kiadtak a dalaikkal. A sorozat 1998-ban készült. Ha valakinek van eladó egy Teresája a bandához, megvenném:-)













Ha Barbie jobb karját megmozgatjuk, elfordul a feje is, ha Christie jobb lábát mozgatjuk meg, szintén elfordul Christie feje:-)

Így néz ki banda, ha teljes a létszám, csak Teresa hiányzik, és a hangszerek, no meg a ruhák.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...