Pinterest

2015. december 21., hétfő

Itt van már a Karácsony...




Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak és barátomnak!

Köszönöm, hogy eddig is velem voltatok, remélem még sok szépséget felfedezünk együtt és tanulunk egymástól!

Szeretettel

Orsi,
Bambuc




 

2015. december 20., vasárnap

Disney Animators' babák



Már évek óta figyelem ezeket a gyűjtők által nagyra tartott Disney Animators' babákat, de sosem éreztem ekkora késztetést arra, hogy gyűjteni kezdjem őket. Mostanáig! Egyszerűen nem tudtam ellenállni Meridának, amit egyébként nektek is ajánlottam a babagyűjtős Facebook oldalon. Bocs, ha valaki elől leütöttem, nem szoktam ilyet, de túl nagy volt a kísértés.

Szóval a múlt héten ez a két leányzó érkezett hozzánk. Amint látjátok, eredeti ruhájukban és tökéletes állapotban vannak. Bár a címben Animators' sorozatnak hívtam őket, most pontosítanom kell.

Meridának gömbcsuklós vagy valami hasonló felépítésű a nyaka, ezért a fejét nem csak oldalra tudja fordítani, hanem billenteni is tudja. Így aztán valóban élethű pózokba állítható. A ruha alatt arany színű festett bugyit visel, ebből gondolom, hogy 2011-ben készülhetett.(mindegyik évben más színű bugyi van rajta)

Rendes neve:    2012 Merida Toddler Doll



Merida eredeti doboza
Merida dobozának hátulja

 Tiana egyszerűbb baba, a feje nem gömbcsuklós és elég ritkán tűzött a haja, ezért maradt eredeti copfos frizurában.  Még ruhában is látszik mennyivel soványabb Meridánál. Az Animators' változtanak vastagabbak a karjai, lábai és a teste.

Rendes neve: Disney Princess and the Frog Tiana doll



Ez az eredeti doboza a netről

Meridát a londoni Disney Store boltban vásárolta előző gazdája, és nagyon vigyázott rá, mert a baba sértetlen.

Tianát pedig a párizsi Eurodisneylandben vásárolták. Mindez a ruhacímkéjükből derült ki. 

A harmadik babát Arielt, legközelebb mutatom majd be, mert még nem vettem át a postán. Ő valószínűleg egy eredeti Animators' baba lesz.    

Elég nehéz megállapítani, pontosan melyik évben készültek az Animators babák, mert nincs a babákon évszám, de egy kicsit utánanézve  a neten, találtam egy használható cikket, amit le is fordítottam nektek.  
     
"Annak, hogy 2011 karácsonyán kiadták az első Disney Animators' (kisgyerek) hercegnő sorozatot, nem csak a  gyerekek, hanem a gyűjtők is nagyon örültek.
Az eredeti 2011-es sorozat babái: Hófehérke, Hamupipőke, Csipkerózsika, Ariel, Belle, Jázmin, Pocahontas, Mulan, Tiana és Aranyhaj.

2011 kollekció
Ezek a 16 inch magas babák mind egyedi arcvonásúak. Az első 10-et a Disney Stúdió két híres rajzolója, Glen Keane és Mark Henn tervezte. Róluk majd később bővebben is írok.

Glen Keane: Ariel, Hófehérke, Pocahontas, Csipkerózsika és Rapunzel
Mark Henn: Jázmin, Belle, Mulan, Tiana és Hamupipőke 













Az első Rapunzel Tangled Toddler változat arany hajszálakkal a hajában már 2010-ben megjelent, nagyon hasonló a későbbi változatokhoz, de világosabb a bőre.  Ez ma a legkeresettebb Aranyhaj baba.



A Merida a bátor mese hősnője 2012 tavaszán került a boltokba, reklámozva a nyáron mozivászonra kerülő filmet. Őt nem egy Disney rajzoló tervezte, ezért csak mint kisgyerek hercegnő baba került forgalomba(ilyen az enyém is).


2013-ban Elsa és Anna , a Frozen mese hercegnői is beszálltak a csapatba. Elsa magasabb a húgánál.

  

2012 őszén kiadtak egy Hamupipőke Deluxe ajándék szettet, amely a babán kívül néhány extra felszerelést és műanyag kelléket is tartalmazott. Több helyen is olvastam hogy sajnos egy-két napon belül kitört a nyaka:-( és a Disney Store nem volt hajlandó kicserélni a babát. De lehet, hogy csak egy rosszul sikerült gyári sorozat volt.



2013-ban ugyanennek a mintájára, Arielhez is készült egy ilyen extra kiadást, ami egy fürdőkádat,  halóinget, egy rákot, buborékokat és egy villát tartalmazott.

Hamarosan kivonták a forgalomból az első baba sorozatot és kiadták újra őket, most már csillogó ruhában állat barátok nélkül. Egyes babák új ruhát is kaptak, mások maradtak a régiben, mint például Pocahontas vagy Ariel."






Ezt a fotót a neten találtam,  elvileg az összes eddig megjelent baba rajta van.


2011-2013 kollekció









2015. december 13., vasárnap

Kizi, az egzotikus



 Az Aradeanca babáim gyarapodnak a leglassabban. Legutóbb ezt a nagy méretű, pontosan 53 cm magas néger babát sikerült megvennem, akinek KIZI a neve. Azonosítani a papusiaradeanca blog alapján sikerült.
A feje tetejébe pedig neki is bele van nyomva a neve, mint általában ennek a márkájú babának. A teste kemény műanyagból, a feje puha kaucsuk gumiból van.

A baba hibátlan.
Azt hiszem ez az egyetlen ilyen nagy méretű afro amerikai Aradeanca baba. Volt már  egy bejegyzésem az Aradeanca fekete bőrű babákról a kis Zumbi kapcsán.



Kizi eredeti ruhájában egy gyűjtőnél
Fotó: papusiaradeanca blogspot
  Kicsit Isaura jut eszembe róla, nem is tudom miért... Kb. abban az időben készülhetett, mikor ez a sorozat ment  a tévében. De akár gyarmati világ korabeli ruha is lehetne  rajta!

https://8-2coppersun3.wikispaces.com/Life+of+Slaves+in+Antebellum+America
Rabszolgák ruhái





Manapság már azért nem ilyen ruhákat adnak a fekete bőrű babákra, szerencsére.




Profilból látszik igazán hogy az arca kelet-német baba rokonaira hasonlít. Összehasonlítva a hasonló nagyságú Aradeanca babával, kicsit kilóg  a sorból ezzel a turcsi orral és vastag szájjal.   Egyébként élőben nagyon bájos, óriási tágra nyílt szemei vannak.  Mivel nagyon karcsú, könnyű lesz majd öltöztetni.

    

És kik jönnek legközelebb?

A Disney Animators babák ;-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...